tiistai 24. marraskuuta 2015

Pentukurssilla ja Kaijalla kylässä

Aloitimme viime viikolla Fionan kanssa pentukurssin koirakoulu Kismassa. Aluksi kävimme hieman teoriaa läpi ja yleisiä koirakoulun sääntöjä. Sen jälkeen haimme pennut halliin ja aloimme harjoittelemaan katsekontaktia ja vierellä kävelyä. Fionaa kiinnosti kovasti toiset koirat eikä häiriöiltä pystynyt vielä kovin keskittymään. Viimeisillä minuuteilla alkoi sitten kuuntelemaan minua ja ottamaan kontaktia :D Saimme kotiläksyksi harjoitella kotona näitä. Jonkin verran olemmekin kotona jo harjoitelleet katsekontaktia, mutta kovasti täytyy vielä treenata. Innolla odotan tämän viikon tuntia :)

Kävimme eilen kyläilemässä Kaijan luona. Ippu oli kovastikkin innoissaan kaverista :D Ippu on kyllä niin mahtava ja kaunis pikku veijari <3 Otimme mitat tytöistä ja Fionan säkä 3,5 kk iässä 29,5cm. Otimme myös tytöistä kuvia ja Kaijan blogista täältä voi käydä lukemassa lisää vierailusta ja katsomassa ihania kuvia neidoista <3 Omasta järkkäristäni oli virta loppunut enkä tietenkään ollut muistanut laittaa sitä lataamaan.. Alla kuitenkin muutama kuva lainattuna Kaijan blogista.

                                               

<3
kunnon riiviöt :D
saatiin jopa hetkeksi neidit istumaan vierekkäin <3
Fiona hieman väsynyt kotiin tultaessa :D

Saatiin luntakin tänne Oulun seudulle ja kylläpä Fiona oli ihmeissään. Alkuun ihmetteli ulkoportailla kauan ennenkuin uskalsi lähteä pihalle kävelemään. Kuono maassa nuuski ihmeissään maata :D Meni muuten pitkään, että teki ensimmäiset pissat lumelle. Ulos mentäessä nuuhki kyllä kovasti maata ja haki paikkaa ja seisoin pihalla vaikka kuinka kauan tuloksetta ja aina heti kun sisälle tultiin meni pissalle. Nyt neiti on kylläkin hoksannut, että voi siihen lumeenkin pissata :D Harmi kun nyt ulkona sataa vettä ja näyttää sille, että lumet sulaa pois... On niin ihanan valoisaa kun on lumi maassa :)

mitä kummaa tämä on...
ja aina lunta nenän päässä :D
Emilian lumienkeli :)
Ringa nauttii lumesta <3
Ringa valtasi Fionan pedin...
... joten Fiona valtasi sitten Ringan pedin :D








sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Iissä vanhempien luona

Perjantaina Fiona pääsi ensimmäistä kertaa käymään Mustissa ja Mirrissä. Kaikki ihastuivat tähän neitokaiseen enkä kyllä yhtään ihmettele ;) Fiona nautti saamastaan huomiosta :D
Kotimatkalla autossa Fionalla tuli tarpeet häkkiin. Voin sanoa, että haju kirveli silmiä pikkuisessa autossa ja auto oli niin kylmä ettei voinut kovin ikkunoita aukoa :D Onneksi ajomatka oli lyhyt. Kotiin päästyä Fiona siis pääsi suihkuun. Voi pientä kun raskas reissu muutenkin takana ja sitten vielä suihkuun... Suihkun jälkeen Fiona käpertyi vilttiin omaan petiin nukkumaan ja nukkui sikeästi iltaan asti <3

Mustissa ja Mirrissä :)

Lauantaina lähdimme koko poppoo Iihin vanhempieni luokse yökylään. Ringalle paikka on tuttu ja Ringa juoksikin heti pihalle etsimään oman pallonsa :D Fiona katseli alkuun hieman ihmeissään, että mihin on tultu. Etenkin pihalla oli paljon nuuskittavaa. Alkuillan koirat nukkuivat ja kummatkin olivat väsyneitä. Illasta innostuivat riehumaan ja leikkimään keskenään ja saatiin kaikki nauraa näille kahdelle :D Illalla satoi vettä, mutta kävimme kuitenkin metsässä pienen lenkin kävelemässä. Vanhemmillani on ihana iso tontti josta pääsee takapihalta suoraan metsäpolulle kävelemään :) Ihana kun sai pitää koko ajan koiria vapaana. Illalla Fiona kömpi itse omaan häkkiinsä nukkumaan ja Ringa nukkui olohuoneessa meidän sängyn vieressä.

Koirat nukkuivat aamulla ihmeen pitkään ja heräsinkin ennen heitä :D Aamulla oli taas ihana lähteä suoraan takapihalta metsään lenkkeilemään. Voisin harrastaa tämmöistä joka aamu <3 Aamulla ei onneksi vettä satanut, mutta tuli kyllä räntää. Koirat nauttivat kun saivat juosta kaikessa rauhassa metsässä. Fionalla on kovasti vauhti kasvanut ja melkein pysyy jo Ringan perässä :D

Fiona sai välillä varastettua Ringalta ponin :D

Ai mitä sää sanoit...

rakas palloni :D

Fiona otti nokoset velipojan sylissä <3

Ja välillä laitetaan paikat uuteen uskoon :D

Ringa ei halua luopua rakkaasta ponistaan :D

Kylläpä täällä uni maistui :)

Ihanaa :D

<3

Yllätyyyys :D

Ringan hieno loikka :D

Mitähän tuolta kuului...
                                     


Fiona pysyy vauhdissa mukana <3

Nuo korvat :D


Fiona miettii miten tästä eteenpäin :)

Tuutko sä?


Hei kaverii...

Aina on hyvä sää grillata ;)








tiistai 10. marraskuuta 2015

Kuusamon reissu ja Fionan rokotus

Eipä ole ehtinyt tai sitten kun on ollut aikaa ni ei ole jaksanut päivittää blogia. Elikkäs viime viikko meni työn merkeissä ja viikonloppuna lähdimme työporukalla Kuusamoon Rukalle "opintomatkalle". Rukalla oli viikonloppuna talvikauden avajaiset. Onneksemme Kuusamossa oli jo lunta ja pääsimme karkuun tätä ainaista vesisadetta. Koko viikonlopun tuuli kylläkin kylmästi, mutta se ei menoa haitannut ;) Torstaina Kaija kävi hakemassa viikonlopuksi Fionan kylään ja Fiona pääsi Ipun seuraksi temmeltämään :D

Meillä oli järjestetty lauantaille mukavaa yhdessä oloa kilpailun merkeissä Rukalla. Meidät jaettiin kolmeen viiden hengen ryhmään ja Ruka palvelusta miehet järjestivät meille rasteja jotka sisältivät suopungin heittoa (lassoamista), humalajuoksua :D, fat bike ajoa, tandemhiihtoa ja "pilkkimistä". Kyllä Ruka raikui kun nauroimme vatsat kipeänä etenkin humalajuoksussa :D Ja niinhän siinä kävi, että meidän joukkue voitti... Pääsimme myös silittelemään muutamaa Huskya. Paikallisen Husky tarhauksen isäntä oli esittelemässä valjakkoaan :D Allapa pari kuvaa reissusta.


Voittajatiimi Taikarumpu :D
 
Ihana 10-vuotias husky <3



Kävimme sunnuntaina hakemassa Fionan kotiin. Ringa oli selvästi kaivannut leikkikaveria ja yritti koko ajan hakea Fionaa mukaan leikkiin. Fiona oli väsynyt ja nukkui miltei koko illan :) 

Eilen Fiona kävi ensimmäisellä rokotuksella. Ja neiti sai kovasti kehuja rauhallisuudesta ja rohkeudesta. Lääkäri myös kehui kun Fiona antoi niin hyvin tutkia pöydällä. Fiona ei tiennyt mitään piikistä <3 Rokotuksen jälkeen ajelimme kaverin luo kahvittelemaan ja Fiona pääsi ensimmäistä kertaa elämässään hissiin :D Hissin ovet olivat Fionasta hieman pelottavat ja saimmekin tovin odotella ennenkuin uskalsi kävellä sisään ja ulos hissistä. Kyläillessä uni maistui ja kotiin päästyä myös. Illasta Fionakin jaksoi jo leikkiä Ringan kanssa :)

Fiona lääkärissä <3

missäs olet kaveri ollut :D

Fiona ei paljon jaksanut sunnuntaina sohvalta nousta ;D

No leikitään sitten...